תהליך אחריותיות עבור בודהי דנה

For english translation click here

מבוא
ברוכים הבאים לדף של Safe Mediation המוקדש לAccountability Process ( אחריותיות ) של בודהי דנה, מורה לטנטרה, מאמן למיניות מודעת וחבר בסגל ISTA.

דף זה מספק מידע ברור על הצעדים שננקטו בתגובה לחששות שהועלו בתוך קהילת המיניות המקודשת.
הקריטריונים שלנו להצלחה כללו יצירת שינויים ברורים בהתנהגות, יישום קוד אתי והבטחת התייחסות למשוב מהקהילה במידה האפשרית.

נכון לעדכון האחרון באוגוסט 2024, דף זה יישאר זמין לצורך שקיפות ותיעוד של תהליך האחריותיות.

רקע:
בשנת 2022, דיונים בקהילה הדגישו את החשיבות של הבנת גבולות, הסכמה, דינמיקות כוח ורגישות תרבותית במרחבי הטנטרה ובפרקטיקות קשורות. בודהי דנה יזם תהליך אחריותיות באמצעות מינוי של ליאור גל כהן לאיסוף משוב מהקהילה. לאחר מכן, Safe Mediation לקחו את הפיקוח על תהליך זה, שכלל משוב מהקהילה, מפגשי גישור ופיתוח מקצועי ממוקד על מנת לטפל בחששות שהועלו בנוגע לפעילותו של בודהי דנה. במקביל למאמצים שלנו, בודהי דנה גם מעורב בתהליך אחריותיות מתמשך עם ISTA, שנמשך נכון לאוגוסט 2024.

התפתחויות אחרונות נכון לאוגוסט 2024
Safe Mediation עברו מתפקיד פיקוח פעיל לפיקוח “בעמדת המתנה,” דבר המשקף את ההתקדמות שנעשתה ואת ירידת תדירות המשוב מהקהילה. תפקידנו בתהליך זה תמיד היה מסייע ולא תפקיד של אכיפה, תוך הדגשת מחויבותנו לצדק משקם ולמעורבות מרצון של כל הצדדים בתהליך האחריותיות.

מטרות ויעדים מרכזיים שהושגו בתהליך האחריותיות עם Safe Mediation:
בודהי דנה לקח חלק פעיל בהכשרות במהלך השנתיים של התהליך, פיתח קוד אתי חדש ונתן התחייבויות פומביות לאחריות אישית. תוצאות ספציפיות כוללות את גישתו ההמעודכנת להסכמה ולגבולות, שילוב פרקטיקות מודעות ורגישות לטראומה בהנחיה שלו, והפסקת תלונות הקהילה לאחר יישום שינויים אלו.
תהליך האחריותיות נבנה תוך התמקדות במטרות ספציפיות, שכללו:

  • פיתוח ויישום של קוד אתי מקיף.
  • שילוב של פרקטיקות מודעות ורגישות לטראומה בסדנאות של בודהי דנה.
  • יצירת ערוצי משוב לתלמידים ומשתתפים.
  • הכרה ציבורית בתקלות בעבר ותיקון פעולות.

מטרות אלו היו במיקוד לפעילות של בודהי דנה במסגרת בית הספר לטנטרה שלו, במיוחד עבור הסדנאות והריטריטים שהוא עורך באופן עצמאי, ללא קשר לעבודתו עם ISTA. כל אחד מהיעדים הללו הושג ברמה מספקת, כאשר בודהי דנה השתתף באופן פעיל בהכשרות הרלוונטיות, עדכן את שיטות ההוראה שלו להיות מודעות ורגישות יותר לטראומה והתחייב לשקיפות ולמתן דין וחשבון מתמשך.

המשך האחריותיות במסגרת ISTA:
בודהי דנה ממשיך להיות מעורב בתהליך אחריותיות נפרד ומתמשך עם ISTA. מעורבות זו מסמלת המשך פיקוח ופיתוח בהובלה חיצונית לתהליך שלנו. לקבלת עדכונים נוספים (LINK).

מחויבות למעורבות עתידית:
בעוד Safe Mediation לא ייזום מעקב אחר התפתחויות חדשות, אנו נשארים זמינים לתווך ולטפל במשוב חדש ככל שיעלה. כך אנו מבטיחים להמשיך לענות על צרכי הקהילה תוך שמירה על אופיו ההתנדבותי של תהליך הגישור והצדק עבור כל פעילות מקצועית הקשורה לבודהי דנה.

תמיכה מתמשכת ותקשורת פתוחה:
אנו מעודדים את הקהילה להשתמש בדף זה כמשאב שקוף ולהשמיע כל משוב שיש לה. טופס המשוב שלנו נותר פעיל וזמין בעמוד זה, מוכן לטפל בנושאים חדשים שעולים.

הבנה וסבלנות:
אנו מודעים לכך שלא כל החששות נפתרו במלואם, במיוחד במקרים שבהם בחרו אנשים שלא להמשיך בתהליך. Safe Mediation נותרה מחויבת לתמוך בתהליכים אלו ולהתאים את תפקידנו לצרכים המתפתחים של הקהילה, תוך שמירה על נייטרליות וכבוד מירבי. אנו מעודדים כל מי שמרגיש כי החששות שלו לא טופלו במלואם ליצור קשר דרך טופס יצירת הקשר הזמין בעמוד זה.

המלצות לאחריותיות מתמשכת
Safe Mediation מעודדים את בודהי דנה כשהוא ממשיך במסלולו המקצועי, לשמור על שקיפות, להמשיך לעסוק במשוב מהקהילה ולהעמיק את השכלתו בנושאים של דינמיקות כוח וגישות רגישות לטראומה. על ידי שיתוף פתוח של חוויותיו מהתהליך ושמירה על ערוץ פתוח למשוב מהקהילה, בודהי דנה שואף לשיפור מתמיד של הסטנדרטים המקצועיים שלו. גישה זו מסייעת בטיפוח סביבת אמון ודיאלוג פתוח בתוך הקהילה.

שקיפות פעילה:
אנו מעודדים את בודהי דנה לשתף באופן גלוי את חוויותיו מהתהליך הפורמלי עם כל התלמידים הקיימים והפוטנציאליים. הכללת מידע זה בתחילת אינטראקציות, בחומרים שיווקיים ובתקשורת שוטפת, לא רק משפרת את השקיפות אלא גם מעניקה למשתתפים אפשרות לקבל החלטות מושכלות לגבי מעורבותם. על ידי דיון בצעדים שנקט, בתובנות שרכש ובשיפורים שהכניס, בודהי דנה יכול להמשיך לבנות אמון ולטפח סביבה של דיאלוג פתוח.

מעורבות פעילה וקבלת משוב:
בודהי דנה הביע נכונות להישאר בקשר עם Safe Mediation לצורך טיפול במשוב מורכב במידת הצורך. מוכנות זו לעסוק במנגנוני המשוב של הקהילה מראה על מחויבות מתמשכת לשיטות הוראה רספונסיביות ומתפתחות. בנוסף, שיפור מתמיד בניהול תגובות הגנתיות למשוב יעזור ליצור סביבה שבה ביקורת בונה מטופלת בצורה יעילה ומשמשת לצמיחה מקצועית.

השכלה מתמשכת בנושא דינמיקות כוח:
בודהי דנה גילה הבנה של דינמיקות כוח בתפקידים מסורתיים, כמו בין מורה לתלמיד ובין מטפל לגוף מטופל. אנו ממליצים, לא רק לבודהי דנה אלא לכל מנחי הטנטרה, להמשיך ללמוד על דינמיקות אלו גם באינטראקציות פחות שגרתיות, כמו במערכות יחסים בין תלמידים או בין שני מורים העובדים יחד. הרחבת המודעות בתחומים אלו תורמת לקידום פרקטיקות מקיפות ומכילות יותר.

השכלה מתמשכת בנושאי טראומה:
לימוד מתמשך בגישות רגישות לטראומה הוא חיוני לכל מנחה, כולל בודהי דנה, כדי להישאר מעודכן בפרקטיקות הטובות ביותר שמתפתחות בתחום. אף על פי שבודהי דנה הקדיש זמן ללימוד נושא הטראומה במהלך תהליך האחריותיות, המשך התפתחות מקצועית חשוב לשמירה על ידע עדכני בשיטות העבודה החדשות ביותר. בכך, תשתפר יכולתו לשלב משוב באופן יעיל וליישם אותו בצורה מועילה.

מחויבות ללמידה ושיפור מתמיד
מחויבות ללמידה מעמיקה תסייע לשכלל את שיטות ההוראה ולהבטיח שהן עומדות בסטנדרטים הגבוהים ביותר של טיפול ומקצועיות. בנוסף, כשבודהי דנה מעביר סדנאות שמטרתן ללמד מנחי טנטרה אחרים על החשיבות של מודעות לטראומה, הוא מבין את החשיבות שבבהירות לגבי כך שאינו מטפל מוסמך בטראומה או מומחה בנושא. למרות שהוא מעניק תעודות השתתפות לתלמידיו, בודהי מודע לכך שתעודות אלה אינן מהוות הסמכה מקצועית בתחום הטראומה. כדי למנוע בלבול, אנו ממליצים לו להבהיר נקודה זו בחומרי השיווק של הסדנאות.
על ידי שיתוף פתוח של תובנותיו מהתהליך ושמירה על ערוץ פתוח למשוב מהקהילה, בודהי דנה יכול לשאוף לשיפור מתמיד של הסטנדרטים שלו בטיפול ובמקצועיות, ובכך לטפח סביבת אמון ודיאלוג פתוח בקהילתו.

אם יש לכם שאלות, בקשות או חששות לגבי תהליך זה, אנא צרו קשר דרך הטופס למטה. אנו מצפים לקבל את המשוב שלכם כדי לשפר ולייעל תהליך זה באופן מתמיד.

הבנת הבסיסים: הגישה שלנו לאחריותיות וצדק משקם
מהו תהליך אחריותיות?
תהליך אחריותיות הוא גישה מובנית שמטרתה לטפל בחששות מצד אנשים או ארגונים. תהליכים אלה כוללים מעורבות קהילתית מהותית, כולל האנשים המעורבים, כל הצדדים שנפגעו, וחברי הקהילה, כדי לטפל ולפתור את הנושאים בשיתוף פעולה.
תהליך האחריותיות מספק פלטפורמה לנפגעים לשתף את חוויותיהם, תוך שהוא מאפשר למעורבים לקחת אחריות ולצאת למסע של שינוי חיובי. באמצעות גישור ושיחות מתווכות, אנו פועלים בתוך הקהילה ומשתמשים בתהליך זה כדי לקדם שינוי אישי וקהילתי.

מהו צדק משקם?
תהליך האחריותיות שלנו מבוסס על עקרונות של צדק משקם – גישה מכילה והתנדבותית להתמודדות עם תלונות וחששות. צדק משקם מתמקד בריפוי, הבנה הדדית ותיקון הנזקים. הוא מאפשר לכל הצדדים להביע את רגשותיהם וצרכיהם, תוך שהוא מאפשר לאחראים להבין טוב יותר את השלכות מעשיהם, לקחת אחריות ולמנוע נזקים בעתיד.
באמצעות חמלה אמיצה, הגישה אינה רק עוסקת בריפוי אלא גם בפתרון בעיות כדי למנוע נזק, תוך שמירה על איזון והתייחסות ברגישות לאנשים תוך התמודדות חזקה עם הנושאים.
מטרתו הסופית של צדק משקם היא לבנות קהילות חזקות והרמוניות יותר המבוססות על אמון וכבוד הדדי. ערכיו המרכזיים כוללים השתתפות מרצון, לקיחת אחריות, אמפתיה, ריפוי, שיקום ואיזון.

מה צדק משקם אינו:
תהליך אחריותיות המבוסס על צדק משקם אינו נושא אופי עונשי או עימותי.
הנה כמה נקודות מפתח להבהרה:

  • לא עימותי: תהליך זה אינו מעמיד צד אחד מול צד אחר בצורה קונפליקטואלית. הוא מעודד שיתוף פעולה ודיאלוג בין כל הצדדים המעורבים.
  • לא מתמקד באשמה או חפות: אין זה תהליך שמטרתו להוכיח אשמה או חפות בהיבט משפטי. במקום זאת, הוא נועד להכיר בהשפעת המעשים ולקדם לקיחת אחריות אישית.

אובייקטיביות בתהליך הגישור
למרות שהתהליך מדגיש הוגנות, הוא אינו כרוך בלקיחת צד בסכסוך. תפקידו של המגשר הוא להנחות את התהליך, להבטיח שלכל הצדדים יש קול שווה ושהפתרונות נקבעים באופן שיתופי. המגשר אינו נוקט עמדה או צד.

ראייה רחבה של האירועים
תהליך זה אינו מתייחס לאירועים במנותק מהקשרם. הוא מתחשב בהקשר הרחב יותר, ומטרתו לטפל בבעיות עומק ולמנוע נזקים עתידיים.

תהליך מותאם אישית ולא נוקשה
אין זה תהליך אחיד שמתאים לכל מקרה. תהליכי אחריותיות המבוססים על צדק משקם ניתנים להתאמה אישית ומותאמים לכל סיטואציה ייחודית.

לסיכום
תהליך זה מדגיש הבנה, ריפוי ותיקון במקום ענישה, הליכים עימותיים או מבנים משפטיים נוקשים.


סודיות ושקיפות
ב-Safe Mediation, אנו מחויבים באופן עמוק לכבד את הסודיות והשקיפות של כל הצדדים המעורבים בתהליך האחריותיות של בודהי דנה. גישתנו מעוגנת באמונה כי אמון נבנה באמצעות איזון מוקפד בין שני עקרונות אלה. אנו מבטיחים שכל פרט שנמסר בתהליך זה – בין אם זה שם, סיפור או מידע אישי – נשמר בסודיות מוחלטת. רק חברי צוות ייעודיים ב-Safe Mediation יכולים לגשת למידע זה, והוא לא ייחשף ללא הסכמה מפורשת שלכם.
אנו מבינים כי שקיפות היא תהליך מתמשך, אשר מתפתח ככל שיותר אנשים מרגישים בטוחים לשתף את חוויותיהם. עם התפתחות האמון, אנו מצפים ששיתופי חוויות יתרחשו בצורה רחבה יותר, תוך כבוד מקסימלי לפרטיות המשתתפים.
במקרים שבהם אנו משתמשים במידע לצורך הגברת המודעות, אנו נוהגים להשתמש בשמות בדויים לשם הגנה על זהויות, ומסמנים זאת עם ההערה “(לא השם האמיתי)”. גישה זו מאפשרת לנו לשמור על הסודיות ועדיין לטפח הבנה וצמיחה קולקטיבית. אנו מכירים במורכבות הרגשית של תהליך זה ומתחייבים לספק סביבה נייטרלית, מקצועית ומלאת תקווה. מטרתנו היא ליצור מרחב בטוח שבו כולם מרגישים נתמכים, מובנים ומוערכים, וכך תורמים לתרבות של ריפוי ושינוי חיובי. אם יש לכם שאלות או חששות לגבי גישתנו, אנו מעודדים דיאלוג פתוח כדי להבטיח את תחושת הנוחות והאמון שלכם בתהליך שלנו.


הבנת תחומי הדאגה
בסקירת המשוב והתצפיות לגבי פרקטיקות בסביבות מקצועיות בתחום המיניות המקודשת, כולל אלו הכוללות את בודהי דנה, זיהינו תחומי דאגה עיקריים. חשוב להדגיש כי סקירה זו מבוססת על משוב מוגבל ואינה משקפת בהכרח את כלל החוויות. מטרתנו היא לספק נקודת מבט מאוזנת תוך כיבוד הסודיות והחוויות של כולם. ככל שנשמע יותר אנשים, נמשיך לעדכן את הבנתנו ולעבוד למען סביבה בטוחה ומכבדת יותר עבור כל המעורבים.

תחום ראשון – דינמיקות באינטראקציות מקצועיות אינטימיות
התצפיות שלנו מראות כי ישנם מקרים בסביבות מקצועיות הכוללות אינטראקציות אינטימיות, שבהם הדינמיקות הובילו לעיתים לתחושת אי-נוחות. מקרים אלו כוללים תרחישים שבהם העוצמה או האופי של פרקטיקות מסוימות הקשורות לאינטראקציה אינטימית עשויים שלא להתאים לציפיות או לרמות הנוחות של כל המשתתפים. תצפיות אלה מבוססות על מספר מוגבל של דיווחים ואינן מייצגות דפוס נרחב. הן מדגישות את החשיבות של תקשורת ברורה, הסכמה סומטית ורגישות לגבולות אישיים בכל אינטראקציה מקצועית.

תחום שני – אמון וגבולות בהוראה משותפת
תחום נוסף של תשומת לב הוא הדינמיקות בסביבות הוראה משותפת. חששות הועלו לגבי שמירה על אמון והקפדה על גבולות והסכמות שהוגדרו מראש, במיוחד בהקשרים הכוללים אינטראקציות אישיות קרובות. למרות שחששות אלה לא כוללים תלונות ישירות מצד המשתתפים, הם משקפים את הצורך בהבנה עקבית והדדית של גבולות מקצועיים והסכמים בין מנחים ומדריכים שותפים.

תחום שלישי – תקשורת ותגובה למשוב
זיהינו נושא חשוב הקשור לאופן שבו מנחים מגיבים למשוב וחששות. נושא זה נוגע במצבים שבהם משתתפים ניסו לדון בחוויות או בבעיות שלהם אך לא הרגישו תמיכה מספקת או הבנה מצד המנחה. מצב כזה יכול להוביל לתחושות של חוסר הכרה או חוסר התייחסות רצינית. טיפול בנושאים אלה באופן יעיל מחייב לוודא שהמנחים לא רק בעלי מיומנות מקצועית בתחומם אלא גם מיומנים בתקשורת אמפתית ובטיפול כן בחששות המשתתפים.

הצעדים של בודהי דנה לקראת אחריותיות

עבודת אחריותיות עם ליאור גל כהן
באוגוסט 2022, בודהי דנה יזם תהליך צדק משקם על ידי מינוי ליאור גל כהן, מגשרת ישראלית, לאיסוף משוב מאנשים שהיו להם תלונות אך העדיפו שלא להתמודד עימו ישירות. בודהי וליאור הכריזו על יוזמה זו בישראל, ושבעה אנשים התייצבו למסור משוב. רובם התייחסו להתנהגות בלתי הולמת מצד בודהי דנה בהתחשב במעמדו הסמכותי.
ליאור דיברה עם האנשים אך לא חשפה לבודהי דנה את זהותם, על מנת לשמור על פרטיותם. לכן, היא שיתפה את בודהי רק בנוגע לנושאים הכלליים שעלו, מבלי לחשוף פרטים שיכולים לזהות את האנשים. בודהי דנה חש תסכול כיוון שלא קיבל מספיק פרטים כדי להבין לעומק מה הוא עשה לא נכון. הוא ביקש לדעת יותר, אך ליאור לא יכלה למסור יותר מידע בשל התחייבותה לשמור על פרטיות הסיפורים של האנשים. ליאור קיוותה שבודהי דנה יצליח להבין כיצד פעולותיו השפיעו על הקהילה, אך המצב היה קשה לשניהם – בודהי דנה חש מתוסכל בשל חוסר המידע, וליאור חשה שבודהי דנה לא מבין את המסר. מאחר שהם לא הצליחו למצוא פתרון, הם החליטו להפסיק את העבודה המשותפת באוקטובר 2022.
בהרהורים ששותף לאחרונה עם Safe Mediation, בודהי דנה הביע תודה עמוקה לליאור על תמיכתה בשלבים המוקדמים של המסע שלו. הוא מכיר בכך שהיא נתנה בו אמון בתהליך, סייעה בניסוח מדויק והקשיבה לכל הצדדים המעורבים.

שיחות טיהור ביוזמתו האישית
מאוגוסט 2022 ועד פברואר 2023, בודהי דנה פנה באופן פעיל לשלושה אנשים שחשב שעשויים להיות להם חששות לגביו. בנוסף, שני אנשים פנו ישירות לבודהי דנה, והייתה שיחת טיהור אחת שניזומה על ידי שני הצדדים. בודהי דנה התייעץ עם ליאור לקבלת עצות כיצד לנהל את חלק מהדיונים הללו בצורה אפקטיבית. עם זאת, אלו היו שיחות פרטיות בין בודהי דנה לבין כל אדם בנפרד, ללא מעורבות של ליאור או Safe Mediation.

בודהי דנה קיים שש שיחות טיהור:

  • 3 שיחות ביוזמת בודהי דנה עם וילו (תלמידה עמיתה), יסמין (חברת קהילה) וסייג’ (מנחה עמית) – (הערה: לא השמות האמיתיים).
  • 2 שיחות שבהן אנשים פנו אליו ישירות: אסתר (לקוחה לשעבר) ואייבי (חברת קהילה) – (הערה: לא השמות האמיתיים).
  • 1 שיחה ביוזמת שני הצדדים: עם רוז, מנחה עמיתה – (הערה: לא שמה האמיתי).

פנייה לאנשים נוספים במסגרת Safe Mediation
בשנת 2023, Safe Mediation ביקשו מבודהי דנה ליצור קשר עם האנשים שהשתתפו בשיחות הטיהור, כדי לברר אם הם פתוחים לשוחח איתנו. מטרתנו הייתה לבדוק אם הם מרגישים שהחששות שלהם טופלו במלואם. Safe Mediation קיבלו אישור ליצירת קשר עם שלושה אנשים.
וילו (לא שמה האמיתי) הביעה נכונות להשתתף בשיחה מתווכת עם בודהי דנה כדי לטפל בנושאים בלתי פתורים. Safe Mediation יצרו מרחב לדיאלוג ולהבנה הדדית, כחלק מהמאמצים הרחבים יותר לתמוך במעורבות והגעה לפתרון. נכון לאוגוסט 2024, תהליך הגישור הזה ממשיך להיות חלק מהמאמצים שלנו לקידום מעורבות ופתרון מתמשכים.
יסמין (לא שמה האמיתי) ו-Safe Mediation קיימו קשר ראשוני, אך לא שוחחו בנוגע לנושא זה, נכון לעדכון האחרון באוגוסט 2024.
רוז כבר שיתפה את חוויותיה איתנו, ובהמשך ישירות עם בודהי דנה והרגישה שהנושא נפתר.
אסתר וסייג’ (לא השמות האמיתיים) טרם הגיבו לפנייתו של בודהי דנה עד לאוגוסט 2024.
אייבי (לא שמה האמיתי): לבודהי דנה אין את פרטי הקשר הנוכחיים שלה, מה שמגביל את יכולתנו ליצור קשר עימה.

אם הייתה לכם שיחת טיהור ישירה עם בודהי דנה ואתם מזהים את עצמכם בתיאור זה, אתם מוזמנים לפנות ל-Safe Mediation באמצעות הטופס למטה. חווייתכם ופרטיותכם חשובות לנו, והתהליך מיועד לתמוך בכם. אנו שומרים על סודיות מלאה ומכבדים את פרטיותכם, כדי לסייע לכם להתמודד עם החששות ולוודא שהחוויה שלכם זוכה להכרה.


עבודת אחריותיות עם Safe Mediation
באוקטובר 2022, בודהי דנה פנה ל-Safe Mediation כדי לקבל סיוע בתהליך אחריותיות בהיקף רחב יותר, בינלאומי. Safe Mediation התייעצו עם ליאור, שעבדה עם בודהי דנה בעבר בישראל. באמצעות דיונים אלה, Safe Mediation קיבלו תובנות חשובות לגבי טבע החששות שהועלו והמאמצים שכבר נעשו. ליאור הציגה גישה מקצועית ואכפתית ופנתה לאנשים שחלקו את סיפוריהם החסויים כדי לבדוק אם הם מוכנים לשתף פעולה עם Safe Mediation.
באותו זמן לא היה ב-Safe Mediation חבר צוות דובר עברית, מה שכמה מחברי הקהילה ציינו כמכשול להשתתפות. בנוסף, אנו מכירים בכך שהתהליך של שיתוף מחדש של סיפורים רגישים יכול להיות מתיש רגשית, וייתכן שזה תרם להימנעות של חלק מהאנשים מחידוש המעורבות. לבסוף, אדם אחד הסכים לשוחח איתנו, והתקדמנו בגישה זהירה ומכבדת כדי להבין ולטפל בחששות שהועלו.
בתחילת 2023, Safe Mediation תיווכו שיחה בין בודהי דנה לפעיל בתחום המיניות המקודשת כדי לטפל בחששות ציבוריים. בודהי דנה יזם שיחה זו כדי להיות בקשר ישיר עם המשוב מהקהילה. בנוסף, Safe Mediation שוחחו עם פעילים ואנשים אחרים כדי להבין את נקודות המבט שלהם. למרות שחלק מהפרטים היו קשים לאימות בשל היעדר עדים ישירים, Safe Mediation שקלו את כל המידע בזהירות כדי לשמור על הוגנות ונייטרליות.
באוגוסט 2023, Safe Mediation הסדירו את תהליך האחריותיות, והרחיבו את עבודתם מעבר לאיסוף משוב. תהליך זה כלל פרסום מידע מפורט יותר על דף האחריותיות, כולל ממצאים בנוגע לתחומי החשש המרכזיים והצעדים שנקט בודהי דנה לטובת אחריותיות. ההרחבה נועדה להעניק לקהילה שקיפות רבה יותר והבנה ברורה של ההתקדמות והאתגרים שנותרו.
במהלך 2023 ו-2024, פנינו לאנשים שהשתתפו בעבר בשיחות טיהור ישירות עם בודהי דנה, ללא מגשר, כדי לוודא שהחששות שלהם טופלו כראוי. ברוב המקרים, ביקשנו תחילה מבודהי דנה לקבל את הסכמתם ליצירת קשר מצד Safe Mediation, מתוך כבוד לפרטיותם ולאוטונומיה שלהם. בעוד חלק מהאנשים דיווחו על תחושת פתרון, אנו מכירים בכך שלא כל הציפיות הושגו, ושהדרך לפתרון יכולה להיות מורכבת ואישית מאוד. אנו מכבדים את בחירתם של אלה שהחליטו לא לחדש את המעורבות ומכירים בכך שהמסע לפתרון אינו תמיד תואם את לוחות הזמנים של תהליך פורמלי. מחויבותנו נותרה לספק מרחב שבו חששות יכולים להיות מושמעים, כעת או בעתיד.
לאורך 2023 ו-2024, גם בחנו משוב מתלמידים ומנחים עמיתים של בודהי דנה אשר השתתפו בסדנאות האחרונות שלו. בעוד שרוב המשוב היה חיובי ובהתאם לשינויים שבוצעו, ניגשנו למידע זה בזהירות וללא משוא פנים, מתוך הכרה במגוון הדעות בקהילה. סקירה מאוזנת זו סייעה לנו להעריך את השפעת ההוראה והשיטות של בודהי דנה.
Safe Mediation שמרו על מיקוד באנשים עם חששות או תלונות במהלך התהליך, תוך הקפדה על סודיות וביטחון עבור כל מי שבחר לשתף. גישתנו כללה פנייה פעילה, תוך הצעת הזדמנות לשיחות מתווכות ללא לחץ, מתוך כבוד לאוטונומיה שלהם ולמוכנותם להשתתף.
המשוב והתובנות מאלו שבחרו לשתף פעולה עם Safe Mediation היו חיוניים לעיצוב אמצעי האחריותיות שהוטמעו. החוויות שלהם השפיעו על פיתוח הכשרות ייחודיות, התאמות לשיטות ההנחיה והוספת הנחיות אתיות חדשות, כדי להבטיח שתהליך זה יישאר מעוגן בחוויות האמיתיות של מי שהושפעו.
נכון לאוגוסט 2024, Safe Mediation עברו מתפקיד פיקוח פעיל לעמדת המתנה, משקף את ההתקדמות שנעשתה ואת ירידת תדירות המשוב מהקהילה. עם זאת, Safe Mediation מחויבים לשמור על דף זה פעיל ולקבל משוב מהעיסוקים העתידיים של בודהי דנה ומאינטראקציותיו עם תלמידים ומנחים עמיתים. מאמץ מתמשך זה חיוני להבטחת סביבת למידה בטוחה ומכבדת עבור כל המשתתפים.

תהליך אחריותיות במסגרת ISTA
במרץ 2023, בודהי דנה הצטרף מרצונו לתהליך אחריותיות פנימי במסגרת ISTA. תהליך זה נפרד מהעבודה שמבצעים ב-Safe Mediation ונמשך נכון לעדכון האחרון באוגוסט 2024. לקבלת פרטים נוספים על תהליך האחריותיות של ISTA, ניתן לבקר בלינק [ISTA Accountability Process]
בעוד ISTA לא שכרו את Safe Mediation לניהול תהליך האחריותיות הפנימי שלהם, החל מאוגוסט 2024, Safe Mediation משתפים פעולה עם ISTA באמצעות מתן פורטל משוב לכל מי שיש לו תלונות שקשורות ל-ISTA, כולל חששות פוטנציאליים בנוגע לפעילותו של בודהי דנה במסגרת ISTA. פורטל זה מאפשר לאנשים לתקשר את חששותיהם דרך Safe Mediation אם הם מעדיפים שלא לפנות ישירות ל-ISTA. (LINK)
שיתוף פעולה זה מעניק ל-Safe Mediation תפקיד של ערוץ תקשורת עבור אלה שחוו את בודהי דנה בהקשר של ISTA ומעוניינים לספק משוב דרך צד שלישי עצמאי. על ידי מתן אפשרות זו, Safe Mediation מבקשים לוודא שכל הקולות נשמעים, ללא תלות בהקשר שבו התרחשה החוויה.


הצהרות פומביות מבודהי דנה

ינואר 2024
בודהי דנה מביע מחויבות לשיפור מתמשך הן באופן אישי והן באופן מקצועי ומדגיש את החשיבות של משוב.

“קהילה יקרה,
ברצוני להתייחס לתלונות ולחששות שהובאו לידיעתי. אני מכיר בכך שהחוויות שחלקו אלה שהרגישו מושפעים ממעשיי היו משמעותיות, ואני מתנצל מעומק הלב על כל מצוקה שנגרמה. אני מבין כעת שבחלק מהמקרים לא הייתה לי הבנה מספקת, ואולי לא הצלחתי לתפוס את נקודות המבט והרגשות של אלה שניסו לתקשר את חששותיהם אליי. על כך, אני מתנצל בכנות. חשוב לי להבין ולהכיר בחוויות אלה, ואני מחויב לתקן כל נזק שנעשה.
במבט לאחור, אני מבין שהיו פעמים בהן הגישה שלי הייתה יכולה להיות רגישה יותר לגבולות האישיים ולמורכבות נושא ההסכמה. הבנתי את ההיבטים הקריטיים הללו לא הייתה מקיפה כפי שהייתה צריכה להיות, ועל כך אני מצטער מאוד. אני רואה כעת כמה חשוב ליצור מרחב בטוח ומכבד עבור כל מי שמעורב בסדנאות ובהכשרות שלי.
מכאן והלאה, אני מתחייב לשינויים משמעותיים בשיטותיי, כולל דגש חזק יותר על הסכמה וגבולות, גישה רגישת טראומה להנחיה, וקבלת משוב מתמדת ולמידה. אני מחויב לטפח סביבה של ביטחון, אמון והעצמה לכל המשתתפים. מטרתי היא לוודא שהסדנאות שלי הן מרחבים של ריפוי, צמיחה וכבוד הדדי.
אני פועל לשילוב שינויים אלה ואמשיך לשאוף לשיפור, הן אישי והן מקצועי. אני מעריך כל קול וחוויה של כל אדם, ומחויב לשמור על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של כבוד ודאגה בעבודתי.
תודה לכם על האמון והסבלנות שלכם בזמן שאני מתקדם בדרך של למידה וצמיחה. המשוב והתמיכה שלכם הם בעלי ערך רב עבורי במסע הזה.
בתודה ובמחויבות כנה,
בודהי דנה”

מרץ 2024
הוא מפרט את הצעדים שנקט, כולל קבלת משוב והשתתפות בהכשרות עמוקות לשם שילוב השינויים בעבודתו. ניתן לעיין בפוסט שפרסם בנושא זה כאן:

מאמצי תקשורת ושקיפות
שקיפות היא מפתח בתהליך האחריותיות. בודהי דנה פרסם את ההצהרה השנייה שלו במרץ 2024, שבה הוא מתייחס לחששות ומתחייב לשינויים. ההצהרה פורסמה בעמוד הפייסבוק האישי שלו ובקבוצות פייסבוק פרטיות שבהן עלו חששות לגבי פעילותו. למרות שמאמץ זה היה חשוב, פרסום עדכונים אלה בפלטפורמות המקצועיות שלו יבטיחו שהם יגיעו לקהל הרחב יותר המעורב בעבודתו המקצועית.
Safe Mediation ממליצים למועמדים בתהליך אחריותיות לפרסם עדכונים והצהרות בחשבונות המדיה החברתית המקצועיים ובאתרים שלהם במהלך תהליך האחריותיות הפעיל, ולמשך לפחות 6 חודשים לאחר סיום התהליך. גישה זו מבטיחה חשיפה מספקת ומאפשרת לקהילה להישאר מעודכנת במחויבותם של המועמדים לאחריותיות ושינוי חיובי. הדבר מאפשר גם לאלה שלא היו מעורבים בתהליך הראשוני לראות ולהבין את הצעדים שננקטו, וכך לטפח אמון ומעורבות מתמשכים.
בעוד תפקידם של Safe Mediation הוא לתמוך ולא לאכוף, אנו מאמינים כי נראות רבה יותר של הצהרות אלה חשובה לשמירה על תהליך פתוח ואחראי ככל שבודהי דנה ממשיך בעבודתו.

הכשרות ופיקוח
כחלק מהסקירה המקיפה של Safe Mediation, אנו אישרנו כי במהלך תהליך האחריותיות, בודהי דנה נרשם והשתתף בהכשרות ובמפגשי פיקוח בנושא מודעות לטראומה ופרקטיקות רגישות לטראומה. קורסים אלה מסמלים את מחויבותו של בודהי דנה להפוך למנחה מודע יותר לטראומה. Safe Mediation פעלו לבדיקת הלימודים הללו כדי לוודא את אמינות המאמצים של בודהי דנה בהתפתחותו המקצועית והכנות שלו.

קורסי הכשרה של בודהי דנה

ISITTA Foundations (22 באוגוסט – 30 בספטמבר 2022): קורס מקוון על פסיכותרפיה סומטית מודעת לטראומה. קורס זה העניק לבודהי דנה ידע בסיסי בטיפול בטראומה מתוך פרספקטיבה סומטית.

טיפול סומטי-דינמי למטפלים (30 ביוני – 9 ביולי 2022): קורס מעשי הכולל כלים מתחומי האוסטיאופתיה, תאוריית הווגוס ופיזיולוגיה התנהגותית. לאחר שהשתתף בקורס זה לראשונה בינואר 2022, בודהי דנה הזמין את המורה של הקורס להציע תוכנית זו, שנמשכה שישה ימים, במסגרת בית הספר לטנטרה שלו ביוני 2022.

הכשרה מודעת לטראומה למנחי טנטרה של LiveTantra (25 בפברואר – 8 באפריל 2022): הכשרה ייחודית שנועדה למורי טנטרה ומנחי סדנאות, להעצמת המודעות לטראומה. קורס זה הרחיב את הבנתו של בודהי דנה בנוגע לשילוב שיטות מודעות לטראומה בהנחיה בתחום הטנטרה.

בעלות על פגיעה – מישקה בירוק (14 באוקטובר): קורס המתמקד בהכרה והבנת השפעת הפעולות, במיוחד בהקשר של פגיעה וריפוי.

כוח – מישקה בירוק (23 באוקטובר): קורס העוסק בדינמיקות של כוח, השפעתו והשימוש האחראי בו, במיוחד עבור אלה שנמצאים בעמדות השפעה והובלה.


מפגשי פיקוח
מאוקטובר 2022, בודהי דנה משתתף במפגשי טיפול עם מורן סימון, עובד סוציאלי קליני המתמחה בטראומה מינית. מפגשים אלו נועדו לסייע לבודהי דנה בהבנה מעמיקה של הטראומה המינית האישית שלו וכיצד היא השפיעה על התנהגותו ועל אחרים לאורך חייו. מפגשים אלו לא היו רציפים, עם הפסקה של מספר חודשים, אך בודהי דנה חידש את הפגישות ביולי 2024, והן נמשכות נכון לעדכון האחרון באוגוסט 2024.


יישום הלמידות של בודהי דנה בפרקטיקה
קטע זה מדגיש את המחויבות של בודהי דנה בעקבות המשוב מהקהילה. שינויים אלה מראים את נכונותו להפוך את הסדנאות וההכשרות שלו לבטוחות ומכילות יותר עבור כל המשתתפים. להלן דרכי השיפור שבהן בודהי דה משלב עקרונות של הסכמה, גבולות ודאגה לצרכים הרגשיים של כל משתתף, כדי להבטיח סביבה בטוחה, מבינה ואכפתית לכל.


מסגרת להסכמה וגבולות
נושאים של הסכמה, גבולות ורווחה רגשית יודגשו בכל הסדנאות וההכשרות של בודהי דנה, במטרה לטפח סביבה מקצועית ובטוחה לכולם. תתקיים מחויבות לשמירה על גבולות ברורים והנחיות ברורות בין מנחי הסדנה, צוות העוזרים והמשתתפים/תלמידים.
לא יתקיימו אינטראקציות מיניות בין צוות ההוראה והמשתתפים בכל הסדנאות שמנחה בודהי דנה, וגם לא במהלך תקופת “קירור” של שלושה חודשים לאחר הסדנה. לאחר תקופה זו, המנחים עדיין מצופים לנהוג בזהירות כדי למנוע פוטנציאל לניצול או דינמיקות כוח בלתי הולמות.
המשתתפים יקבלו הסבר ברור לגבי יחסים טרנספרסונליים כדי למנוע פרשנויות שגויות או הימנעות. הקפדה זו כוללת יצירת מרחב בטוח שבו הגבולות האישיים של כל משתתף יכולים להיות מובעים בביטחון.


גישה מודעת לטראומה
הסדנאות יכללו תרגילי התקרקעות, בדיקות כוונות מודעות וטיפוח תחושת קהילה ותמיכה בין המשתתפים. מנחי הסדנה/עוזרים יקדישו תשומת לב אישית לצרכים הייחודיים של כל משתתף, מתוך הכרה בכך שלכל אחד חוויות וטריגרים ייחודיים.
שפה ושיטות מודעות לטראומה ישולבו בכל היבט של ההנחיה של בודהי דנה. התחייבות זו כוללת שימוש בשפה מכילה ומעצימה, מתן אזהרות על טריגרים במידת הצורך ושמירה על גבולות והסכמה של המשתתפים בכל זמן.
כחלק מהעשרת ההבנה של המשתתפים בנושאי טראומה וחוסן, ישולבו מרכיבים חינוכיים בנושא תאוריית הטראומה, השפעתה על מערכת העצבים וחשיבות הטיפול העצמי והחמלה העצמית. ידע זה יעניק למשתתפים הבנה יותר חומלת על טראומה וכלים להמשך המסע הריפוי האישי שלהם.
עקרונות הבסיס של התוכן בסדנאות יהיו בטיחות, אמון, בחירה, שיתוף פעולה והעצמה. בודהי דנה גם ידגיש טיפול עצמי וויסות עצמי במהלך הסדנאות, ויציע כלים מעשיים כגון ויזואליזציות מודרכות, תרגילי נשימה ופעילויות רפלקציה עצמית לשיפור הוויסות הרגשי והרווחה.


משוב: מעודד ופעיל
בודהי דנה מחויב להקשיב ולתת תוקף לקולות המשתתפים במהלך ואחרי הסדנאות. על מנת להעניק למשתתפים את החוויה המעשירה ביותר, בודהי דנה יבקש משוב ויעודד את כולם למלא את טופס המשוב שזמין עבורם. משוב זה יאפשר שיפור מתמיד בלמידה ובפרקטיקה המקצועית של בודהי דנה.
בנוסף לטופס המשוב הרלוונטי לסדנה, יימסר למשתתפים גם קישור למשוב עבור Safe Mediation. כך, כל משתתף שירצה לשתף משוב או להגיש תלונה (בין אם באופן אנונימי או לא) עם גורם חיצוני עצמאי, יוכל לעשות זאת.


קוד אתי
כאן תוכלו למצוא את קוד האתיקה וההנחיות שבודהי דנה יישם ב-2023 כתוצאה מתהליך האחריותיות. קוד האתיקה נועד להבטיח שההכשרות והסדנאות שלו יהיו בטוחות ומודעות לטראומה, כדי לקדם את הדאגה וההגנה של כל המשתתפים.
קוד זה משמש כמערכת הנחיות להתמודדות עם מצבים שונים שעלולים לעלות במהלך האירועים, ומטרתו להעניק למשתתפים בהירות מראש. הקוד נועד לחנך את המשתתפים, אנשי המקצוע והציבור הכללי על הסטנדרטים האתיים שבודהי דנה והמנחים השותפים שלו מקפידים עליהם. בודהי דנה מחויב ליידע את המשתתפים לגבי הנחיות אלה בכל מפגש מקצועי. (link to the code)


טופס יצירת קשר
תודה על ביקורכם בדף תהליך האחריותיות עבור בודהי דנה. דף זה מתעדכן כעת. בינתיים, אנו רוצים לוודא שכל הקולות נשמעים, אז אנא צרו קשר.
אנו מזמינים אתכם להשתמש בטופס זה כדי לפנות אלינו עם כל שאלה, הערה או בקשה שיש לכם בנוגע לתהליך. זה כולל כל משוב שיש לכם על אופן בו ניתן לשפר את התהליך עבור כל הצדדים המעורבים.
אנו מחויבים לתקן את הדברים ומקבלים בברכה את תרומתכם. תודה על הזמן וההתחשבות שלכם.

הערה על סודיות בטופס הפנייה: Safe Mediation הם היחידים שמחזיקים בגישה לטופס זה. שמכם וההודעה שלכם לא ישותפו עם בודהי דנה ו/או צד שלישי ו/או הציבור הרחב ללא הסכמתכם.